vastgoed kopen

Nog meer zorgvastgoed in portefeuille Aedifica

Nog meer zorgvastgoed in portefeuille Aedifica

11 mei 2017

In maart haalde Aedifica 219 miljoen euro vers kapitaal op. Ondertussen is reeds 46 miljoen euro geinvesteerd in zorgvastgoed. De recentste overname is een site die in opbouw is in het Nederlandse Winschoten.

Aedifica is een beursgenoteerde vastgoedvennootschap die beleggers toegang geeft tot investeringen in het zorgvastgoed

Het pas overgenomen project zal pas klaar zijn tegen midden 2018. Verwacht wordt dat hier een rendement van 7,5% kan gerealiseerd worden.

Sinds de kapitaalverhoging heeft Aedifica reeds geinvesteerd in acht projecten. Maar liefst zes hiervan bevinden zich in Nederland en Aedifica wil zo op termijn een belangrijke Europese speler in het zorgvastgoed worden.

De hele vastgoedwereld kijkt ondertussen al een tijdje richting het zorgvastgoed. Mensen worden steeds ouder en binnen een tiental jaren zal ook de groep tachtigplussers weer flink toegenomen zijn. Voor zulke zorgbehoevende bejaarden is er momenteel al een tekort aan geschikt zorgvastgoed. Door nu zwaar te investeren hoopt Aedifica in de toekomst de vruchten te plukken van deze strategie.

Door zijn sterke groei is Aedifica ook al bij grote beleggers op de rader verschenen. Zo moest Blackrock in maart bekend maken dat het een belang van meer dan 5% in Aedifica had opgebouwd.